Na mijn HAVO tijd, ben ik als chauffeur door het leven gegaan. De eerste negen jaar als internationaal chauffeur, onder meer naar het “oude” Oostblok. Dit is een periode waarin ik veel geleerd heb. Vooral om zelfstandig zaken te regelen.

Daarna heb ik meer dan twintig jaar als ploegenchauffeur in het autogas (ADR) voor BP gereden. In deze tijd heb ik ook veel bestuurlijke ervaring opgedaan via de ondernemingsraad en via de veiligheidscommissie. Bij BP werd via trainingen en cursussen veel aandacht geschonken aan veiligheid.

aangenaam kennis te maken, Frits v Amerongen

In mijn vrije tijd ben ik van 1996 tot en met 2009 voorzitter van de Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Barneveld geweest. Dat bracht veel contacten met nationale en internationale autoriteiten met zich mee. Maar ook nam ik regelmatig plaats achter het stuur van een touringcar om kinderen uit Wit-Rusland op te halen voor een ontspannen verblijf in Nederland. Werk met veel verantwoording maar ook met heel veel voldoening.

Ik heb geregeld “dode-hoek-lessen” op basisscholen gegeven met een speciale “schoolklas-combinatie” van de firma Jaap Speelziek. Een project dat uitgaat van het R.O.V.G., onderdeel van de Provincie Gelderland.

Afgelopen periode heb ik me ontwikkeld als trainer/rij-instructeur. Ik heb de certificaten B/C/D/E en LZV gehaald. Als trainer/rij-instructeur focus ik me op de (na)scholing van bus- en vrachtwagenchauffeurs. In combinatie met mijn ruime praktijkervaring weet ik waar ik het over heb. Met buitengewoon veel plezier ben ik nu op een heel andere mannier werkzaam binnen de prachtige en veelzijdige transportwereld.

Delen
Omdat nascholing voor beroepschauffeurs verplicht is geworden, wil ik mijn ervaringen en opleidingen delen met gerenommeerde rijscholen/instituten om gezamenlijk een goed product neer te zetten: extra geschoolde chauffeurs. Chauffeurs die veilig en verantwoord, voor mens en milieu, over de weg gaan. Kernwoorden zijn dan ook: veiligheid en verantwoordelijkheid.

Bij de trainingen die ik geef, breng ik een groot deel van mijn ervaringen in. Lees hierover meer in mijn reisverslagen of mijn artikelen.